Përmbajtja e Projektit

banimi

RËNDËSIA E NDRIÇIMIT NATYRAL

Ambientet tona të përditshme kanë një ndikim të fuqishëm në gjendjen tonë emocionale dhe në humorin tonë. Një dhomë e errët ngjall ndjenja depresioni, ndryshe nga një hapësirë e ajrosur dhe e mbushur me dritë. Nivelet e pamjaftueshme të dritës natyrore në hapësira banuese mund të nxisin stresin dhe ankthin.

Studimet tregojnë se një mjedis i shëndetshëm dhe i këndshëm mund të bëjë më shumë sesa thjesht të përmirësojë humorin tuaj – ai në fakt ndikon në sistemin tuaj imunitar dhe shëndetin fizik.

Ai është çelësi për mirëqenien tonë fizike dhe psikologjike, dhe këtë do t’ua mundësojnë banesat e International Residence.

Penthouse

Penthouse janë banesat e vendosura në etazhet më të larta të objekteve të banimit. Në objektet 1, 2, 3 dhe 4 do të ketë dy nivele me nga dy Penthouse, lartësia e pastër e etazhes te këto njësi do të jetë 3.25 m, ndërsa tipologjia e tyre është banesa katër dhomeshe dhe pesë dhomeshe. Te objektet 5, 6, 7 dhe 8 njësitë Penthouse janë të organizuara në dy nivele, karakteristikë e këtyre njësive është tarraca e gjelbër që ofron ambient dhe pamje të mrekullueshme, e shtrirë në dy nivelet me sipërfaqe të shfrytëzueshme rreth 126 m².

Penthouse

Penthouse janë banesat e vendosura në etazhet më të larta të objekteve të banimit. Në objektet 1, 2, 3 dhe 4 do të ketë dy nivele me nga dy Penthouse, lartësia e pastër e etazhes te këto njësi do të jetë 3.25 m, ndërsa tipologjia e tyre është banesa katër dhomeshe dhe pesë dhomeshe. Te objektet 5, 6, 7 dhe 8 njësitë Penthouse janë të organizuara në dy nivele, karakteristikë e këtyre njësive është tarraca e gjelbër që ofron ambient dhe pamje të mrekullueshme, e shtrirë në dy nivelet me sipërfaqe të shfrytëzueshme rreth 126 m².

Banesat premium

Janë njësi te cilat ofrojnë orientim, hapësirë, pozite me te favorshme, ofrojnë tarraca të gjelbëra, sipërfaqja e të cilave mund të jetë nga 15 m² deri 210 m², prandaj edhe veçohen nga njësitë tipik.

Për të kontrolluar dritën e jashtme në ambientet e njësive banesore, do të instalohen sistemet e brisoleve me fleta alumini të pajisura me motor. Gjithashtu, të gjitha këto pajisje do të kenë infrastrukturën e gatshme për të instaluar sistemin Smart Control.

Banesat premium

janë njësi te cilat ofrojnë orientim, hapësirë, pozite me te favorshme, ofrojnë tarraca të gjelbëra, sipërfaqja e të cilave mund të jetë nga 15 m² deri 210 m², prandaj edhe veçohen nga njësitë tipik.

townhouse

janë banesa të vendosura në katet përdhe të objekteve. Këto banesa janë të konceptuara në atë mënyrë që të japin përshtypjen e shtëpisë dykatëshe, në varësi të pozitës tipologjia e tyre është banesa/shtëpi tri dhe katër dhomash.

44
44

Townhouse

Janë banesa të vendosura në katet përdhe të objekteve. Këto banesa janë të konceptuara në atë mënyrë që të japin përshtypjen e shtëpisë dykatëshe, në varësi të pozitës tipologjia e tyre është banesa/shtëpi tri dhe katër dhomash.

Loft

Janë banesat e vendosura mbi Townhouse, prandaj edhe emërtimi i tyre nga projektuesi ka ardhur si rezultat i pozitës së tyre sepse këto njësi përfaqësojnë çatinë e banesave/shtëpi dhe kufirin ndërmjet banesave/shtëpi në varg dhe objekteve të ndara të banimit. Këto banesa janë të shtrira horizontalisht me orientime të ndryshme. Tipologjia e tyre përbëhet nga dy, tri dhe katër dhomash, ku varësisht tipologjisë se tyre kemi edhe Loft te cilat kategorizohen ne Premium,

Dhoma 2 (3)

Loft

janë banesat e vendosura mbi Townhouse, prandaj edhe emërtimi i tyre nga projektuesi ka ardhur si rezultat i pozitës së tyre sepse këto njësi përfaqësojnë çatinë e banesave/shtëpi dhe kufirin ndërmjet banesave/shtëpi në varg dhe objekteve të ndara të banimit. Këto banesa janë të shtrira horizontalisht me orientime të ndryshme. Tipologjia e tyre përbëhet nga dy, tri dhe katër dhomash, ku varësisht tipologjisë se tyre kemi edhe Loft te cilat kategorizohen ne Premium,

Banesat tipi A

kati tipik në projektin e kompleksit “INTERNATIONAL RESIDENCE” përbëhet nga katër banesa të rrotulluara në boshtin e objektit që posedon shkallët emergjente dhe dy ashensorë për 15 persona. Secila njësi tipike i ka së paku dy pamje, pra dy orientime. Hapjet e mëdha i mundësojnë secilës njësi ndriçim dhe diellosje deri në sipërfaqet më të thella të kthinave.

Banesat tipi A

Banimi në “International RESIDENCE” ofron stil jetese ndryshe dhe ndjesinë e të qenit brenda qytetit ku nuk mungon asgjë për familjen tuaj, por larg kaosit të qendrës.

Arkitektët, ndër vlerat kryesore në projektimin e njësive banesore, i kanë menduar dimensionet e mëdha të hapjeve - dritareve, duke siguruar ndriçim dhe diellosje të mjaftueshme në të gjitha kthinat e njësisë banesore, poashtu qendrimi ditor ne banesen tipike ka ndriqim dhe pamje ne dy drejtime.